Nieuws

15-10-2020

Uitnodiging voor belangenorganisaties van ouderen


Ouderenraadpleging over 'Veerkrachtig ouder worden in de Achterhoek'

 

20201003 LOGO POA

Hoe wil u graag ouder worden?
Wij gaan graag in gesprek over Veerkrachtig ouder worden in de Achterhoek
Veerkrachtig ouder worden is een mooi streven. Alleen, hoe ziet dat er in de praktijk uit, en hoe kunnen inwoners zelf, organisaties en gemeenten hieraan bijdragen? Deze vraag stellen we aan ouderen in de West-Achterhoek.

In de Achterhoek werken zorgorganisaties, huisartsen en gemeenten samen aan goede ondersteuning bij het ouder worden. Het doel is te bevorderen dat ouderen regie over hun leven houden en zo nodig op de juiste momenten de juiste ondersteuning kunnen krijgen. Het gaat om zorg, maar meer nog misschien om prettig wonen, en om de vraag hoe van betekenis te blijven bij het ouder worden.

De Netwerkpartners ontwikkelen momenteel een Programma Ouderen Achterhoek 2021-2024. Hierin beschrijven we welke doelen we gezamenlijk willen bereiken en waar we in de komende jaren de aandacht op richten. Graag gaan we met u in gesprek om uw ideeën en wensen met betrekking tot het ouder worden in de Achterhoek te horen.

Telefonische gesprekken
Wij waren van plan een bijeenkomst voor ouderen te organiseren. Gezien de huidige omstandigheden rondom corona is dat niet mogelijk. In plaats daarvan voeren wij het gesprek graag telefonisch met enkele ouderen.

Aanmelden kan bij Loes Koster (zie onderstaande contactgegevens). Zij zal vervolgens een afspraak maken voor een telefonisch gesprek. Deze vindt plaats tussen half oktober en half november 2020.

U ontvangt vóór het telefoongesprek de benodigde achtergrondinformatie.

Voor meer informatie kunt u mailen of bellen met Loes Koster.
Voor dit gesprek worden ouderen-belangenorganisaties van de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek uitgenodigd, alsmede de Alzheimerafdeling Oost Gelderland.
Wij hopen u telefonisch te spreken.


Loes Koster (l.koster@kkowa.nl, 06-47867414)
Marloes Bisseling
Kennisnetwerk Kwetsbare Ouderen West-Achterhoek

 

29-9-2020

Gezelligheid bij optreden Jan Verkerk

 
20200927 RV Verkerk 1624

Al mochten er maar dertig mensen in, het was zondagmiddag 27 september toch erg gezellig bij het optreden van Jan Verkerk.

 

 

21-9-2020

 

 20200929 NWS Helpdesk Gesloten

 

 21-9-2020

20200921 NWS FW Willy Hesseling

 

1-9-2020

Ontmoetingspunt mag blijven

Onze voorzitter Riet Vermeer heeft in het Doetinchems Vizier haar blijdschap erover uitgesproken, dat het 50+ Ontmoetingspunt in ’t Brewinc mag blijven. Het gemeentebestuur van Doetinchem heeft zich laten overtuigen van het belang van het Ontmoetingspunt in deze accommodatie, al zal er wat subsidie moeten worden ingeleverd.

Klik hier voor het artikel in het Doetinchems Vizier

 

Klik hier voor het artikel in De Gelderlander

 

 20200501 SSO protest raadhuis uitsnede
Het protestzangkoor voor het gemeentehuis.

 

 

1-5-2020

Elektrisch vervoer op afroep

 

Sinds enige tijd is in Doetinchem en Wehl een initiatiefgroep actief, die vervoer per elektrocar biedt aan (tijdelijk) minder mobiele ouderen. Deze Stichting ‘Contact op Wielen’ (CoW) biedt voor deze doelgroep vervoer van-deur-tot-deur aan over korte afstanden in Wehl én Doetinchem.

20200913 NWS Elektrocar 1 300

De initiatiefnemers vinden, dat vervoer nooit een belemmerende factor mag zijn om er zelfstandig op uit te trekken. De CoW-buurtmobiel wordt bestuurd door vrijwilligers. Deze haalt u op, helpt u in- en uitstappen en brengt u ook weer thuis. Er zijn géén haltes of vaste opstappunten. Dus u wordt van deur tot deur gebracht en gehaald. De CoW-buurtmobiel is elektrisch en dus duurzaam, plezierig, comfortabel én gezellig!

Hoe werkt het?
Wanneer u graag ergens heengebracht wilt worden belt u met de CoW-buurtmobiel in uw plaats (Doetinchem of Wehl). U krijgt dan direct de chauffeur van de wagen aan de lijn. Met hem/haar spreekt u af wanneer u opgehaald wilt worden en waar u naartoe gebracht wilt worden.
De chauffeur doet zijn /haar uiterste best om op de afgesproken tijd bij u te zijn en helpt u natuurlijk ook met het in- en uitstappen, uw rollator, krukken of stok en het inladen van boodschappen. Wanneer afgesproken zal de chauffeur u dan ook weer ophalen om u weer veilig thuis te brengen.

Wat kost het?
De CoW-buurtmobiel is met subsidie van Plattelandsontwikkeling Europa èn investeerders aangeschaft maar moet wel onderhouden, verzekerd, gestald, opgeladen en draaiende gehouden worden.
Daarom wordt voor het gebruik maken van de CoW-buurtmobiel slechts een vrije bijdrage gevraagd. Alle bijdragen, giften en donaties komen volledig ten goede aan dit project.

Wanneer kunt u mee?
U kunt zeven dagen per week, tussen 09.00 en 19.00 uur gebruik maken van de CoW-buurtmobiel. Wilt u reizen buiten deze tijden, neem dan contact op met de coördinator op nummer 06 - 1876 5042.

Informatie:
I:  www.contactopwielen.nl
E: info@contactopwielen.nl

 

20200912 Nieuws Buurtmobiel 2

 

13-11-2019

Actie voor behoud Ontmoetingspunt

 

 20191113 NWS Op de barricaden
Voorzitter Riet Vermeer biedt burgemeester Mark Boumans de petitie aan. Foto: Roel Kleinpenning.

Klik hier voor het artikel in het Doetinchems Vizier.